Ny säsong med Torparna

Första träningen är mån 8 september
Kl 21-22. samling 20.00 för lite genomgång !

//Timo

Match Stortorparna – FOC Farsta

Då var det dags för säsongens sista match där inget annat än äran står på spel och detta derby som vi nog får kalla det lockar till och med lite publik, en ökning med ungefär 100% sen matchen senast, då kan ni gissa hur många som var på läktaren förra matchen. fullt lag ikväll men frågan är om Torparna har startat med samma lag två matcher i rad? det är tveksam! omsättningen har varit enorm denna säsong. Torparna har hyfsad inställning ikväll och gör i första perioden två backmål, ett av Kenny och ett av Puttes brorsa!! ett mål av Farsta i en ganska jämn period med ett litet skottövertag av Farsta.
2-1 efter första.

farsta kenny

I elfte timmen vaknar Torparna och spelar riktigt bra, frågan är varför man inte visat denna attityd på senaste tiden för uppenbarligen kan man.  Två mål i denna period också ett av Tomt och ett av Öijeberg men i denna iver att anfalla och göra mål tappar man lite bakåt och Farsta reducerar på en kontring, helt okej så länge man gör dubbelt framåt.
4-2 efter andra.

farsta puttes brorsaPuttes brorsa

Ett riktigt snyggt mål av Nypan i krysset blir Torparnas sista mål för säsongen två mål till av Farsta var av de andra med 13 sekunder kvar men man lyckas inte komma närmare så Torparna kan ta en efterlängtat seger.

farsta

Sammanfattning: Jag vet inte varför denna match skilde sig från de andra matcherna den senaste tiden men man kanske hade bestämt sig att vinna denna kväll, och det känns skönt att äntligen få skriva om en seger och det måste kännas skönt för spelarna när det är den senaste matchen man kommer ihåg, men vilket tidigt sommaruppehåll det blev!! golf eller segling ja vi får se!!

Slutresultat 5-4

nypan

Nypan plockade hem interna poängligan i alltrean!

Match Stortorparna – SK Iron Hockey

Nedräkningen har börjat och Torparna har nu två matcher kvar för att gör en stolt avslutning på denna säsong. Denna match är en hängmatch som blivit flyttad vid ett flertal tillfällen. Torparna ser ut att ha bättre fart och inställning än plattmatchen senast. Böljande spel och flest skott och chanser för Iron som också gör periodens enda mål men det kunde vare fler om inte Robin tagit puckarna.
0-1 efter första.

iron robin

Riktigt bra fart i andra perioden visserligen gör Iron mål direkt men Torparna svarar nästan omgående när Basse lägger in pucken i öppen kasse när målvakten ligger och simmar och en stund senare kanske årets mål när Stanislaw på ett friläge drar ner målvakten och sätter pucken snyggt i mål, sen står matchen och väger ett litet tag innan Iron smäller till och gör tre!!! snabba mål, speglar absolut inte spelbilden i andra.
2-5 efter andra.

iron stanislaw

iron stanislaw2

Efter två bra perioder orkar inte Torparna komma upp i riktigt lika bra fart i tredje, man har några bra chanser men när Iron gör sitt sjätte mål blir uppförsbacken väldigt lång men en balja av Bergström som kostar på sig en tackling på köpet och blir utvisad för den, och en balja av Forsman som styr framför mål och plötsligt blev det lite spännande på slutet i alla fall och helt rätt inställning från Torparnas sida gjorde att Webmaster blev nöjd.

iron bergström

Slutresultat: 4-6

Match Flemingsbergs IK – Stortorparna

Sista bortamatchen för säsongen och möte mot kommunkollegan Flempan som fortfarande kämpar om en kvalplats. Flempan tar kommandot direkt och Torparna drar på sig utvisningar och Flempan gör första målet i PP. Stortorparnas anfall är ganska tandlösa så Flempans målis har inga större problem med de 5 skott som Torparna mäktar med. Flempan har väldig fart och kommer i vassa kontringar och Torparna ser tidvis stillastående ut. 2 mål till av Flempan så perioden slutar 3-0.

flempan

Torparna har inte mycket att sätta emot och det är förståligt att motivationen kanske tryter en aning och även om Flempan är bättre laget så kan Torparna bjuda till bättre motstånd om bara vill. I detta läge får man försöka hitta ljuspunkter i mörkret, en av dessa är ett mål av Öijeberg och ett av Viktor Kulpa, två straffräddningar hittills av Tommy i målet annars bara mörker, 7-2 efter två perioder.

flempan öije

Tredje perioden rullar på och målen rullar in, för den som gillar att se mål är detta matchen för dig men den som gillar att se bra hockey ska nog gå någon annan stans, detta kan ha varit en av dom sämsta matcher jag sett och jag lovar jag har sett en hel del de senaste tjugo åren.

Slutresultat: 10-4

Sponsor
Sponsor
Stampes straff
Poängligan
Poängligan
Nästa Match

Träningsmatcher:

Stortorparna - Järfälla
Sön 5/10 kl 19:00

Stortorparna - Haninge
Tor 16/10 kl 20:00

Träningsinfo

Mån 29/9 kl 21:00-21:50

Tor 2/10 kl 21:00-21:50

Mån 6/10 kl 21:00-21:50

Tor 9/10 kl 21:00-21:50

Stortorparnas kanal på
Stortorparnas kanal på
Kontakt

E-post: info@stortorparna.se
Kontaktpersoner :
Timo Kosonen
tel: 073-901 99 72
Per Sjöberg
tel: 0704 210423
Christoffer Wennlöf (Kassör)
tel: 0733 405007