Match Sudrets HC – Stortorparna x2

I denna lite annorlunda fortsättningsserie åkte Stortorparna till Gotland för att spela två matcher??? Med tanke på uppladdningen med en ganska blöt afton som pågick in på småtimmarna så är det nästan en bragd att Torparna över huvet taget stod på skridskorna och att i första perioden i första matchen ”bara” klara sig med ett tre måls underlägen får nog anses vara riktigt bra. När de värsta ångorna hade dunstat av så växte Torparna in i matchen och kunde i sista perioden sätta press på Gotlänningarna genom mål av poängmakarna Rocky och Johnny men orken räckte inte ända fram så med plockad slips förlorade man med uddamålet.

Andra matchen blev ganska lik den första och slutade på nästan identiskt sätt. Trots att Torparna vann skotten ganska överlägset och dominerade tidvis spelet så fanns av förklarliga skäl inte skärpan där i avsluten och pucken rullade definitivt inte Torparnas väg och man kan ganska lugnt konstatera att elva partygubbar inte orkar med två matcher på två dagar även om man gjorde en helt godkänd insatts! Det skulle vara kul att se hur Torparna skulle stå sig med tre femmor och en seriös uppladdning på en sådan här resa……..men det kommer aldrig att hända!

Resultat: 4-3 x2

Statistik match 1>
Statistik match 2>

Match Stortorparna -Älta IF

Om man gillar att se många mål så var detta matchen för dig! På ett nästan handbolls liknande sätt böljade denna match fram och tillbaka.
Detta var en mycket viktig match poängmässigt för bägge lagen Torparna över kvalsträcket och Älta under en så kallad 6 poängs match. Med tanke på två kommande bortamatcher på Gotland där allt kan hända så hade det suttit bra med en vinst mot Älta och det började bra när Torparna troligen felaktigt fick ett mål tilldömt men med tanke på hur ofta det är tvärt om så jämnade det kanske till sig.


Men Älta kom igen och gick upp till en tvåmåls ledning som Torparna i sin tur tog tillbaka Älta gick återigen upp i tvåmåls ledning och Torparna kom tillbaka osv. osv. Matchen gick i alla fall till förlängning och där avgjorde Älta ganska tidigt. Annars var det en match med en hel del speciella saker som hände, bland annat århundradets hån mot domaren av Älta som konstigt nog inte beivrades och Kulpas klubba som bara gick av och kanske blev matchavgörande då Torparna var i ledning på slutet, fyra kassar av Rocky som nu gjort 26 mål på 15 matcher!!!!!
I poängstriden kan man nu säga att Torparna åndå räddade två poäng då Älta ”bara” tog in en på Stortorparna.

Resultat: 7-8 eft förlängning

Statistik>

Match Stortorparna – IFK Mariehamn

Slutresultat: 3-4

Statistik>

Match KTH:s Ishockeyförening – Stortorparna

KTH har varit lite av ett spöke för Torparna och det är alltid en skräckupplevelse att kliva in i denna hall, man känner sig som en pingvin som övervintrar i Antarktis när man kollar hockey i Danicahallen och kanske var det kylan som fick fart på Stortorparna denna sena afton när man spelade på ett helt annat sätt än man gjort den senaste tiden. Snabba anfall en gubbe nästan alltid på mål och mycket skott det var receptet för att daska till KTH-spöket och man gjorde det rejält. Ett ganska fult tilltag av en KTH-spelare hjälpte säkert till att tagga Torparna som gjorde en finfin insatts där nästan hela laget fanns med i poängprotokollet. Hade velat få med lite mer mål på film men utformningen på ishallen och skitigt plexi gör det svårt, en liten slow mo film på Rocky kan ses här nedan i alla fall. Hoppas man tar med sig det här spelet i framtiden nu så kan det bli en riktigt bra avslutning på serien.

Rocky in slow mo

Resultat: 4-9

Statistik>

Match Stortorparna – SKÅ IK & Bygdegård

Om domaren Nicklas Casparsson råkar läsa det här: Kan inte du lära dina kolegor i serien hur man ska döma hockeymatcher? den insatsen du gjorde var i alla fall den bästa jag sett på mycket länge, Tack!.

Nu fick vi möjlighet att se en match mellan två lag som nog är ganska lika i sin uppbyggnad med en hel del gamla rävar i lagen som kanske inte är världens snabbaste men en hel del rutin i benen och jämnt så det förslår skulle det bli. Första perioden blir mest ett ställningskrig på lite sega ben efter utebliven uppvärmning och det är Torparna som tar ledningen genom Jimmy i slutet av en period som Skå vinner skotten ganska stort. I början av andra perioden ökar Torparna på i PP på ett mål av Rocky efter det höjer sig Skå och Lenell börja få ganska svettigt i målet och med skicklighet och lite tur lyckas han stå emot Skås hela 23 skott lika många som Torparna sköt på hela matchen.

i tredje perioden var det Skås tur att göra ett tidigt PP mål och nu börjar det bli nerv i matchen, Torparna har en del frilägen och målchanser som man bränner men i mitten av perioden gör Kulpa det matchavgörande målet och trots att Skå sätter en reducering och får till en jätte press på Torparna lyckas man efter uppoffrande spel och lysande målvaktsprestation hålla undan och tar tre supersköna poäng.


Resultat: 3-2

Statistik>

Match Segeltorps IF – Stortorparna

Jag hade på känn redan innan jag kom till Segeltorp att jag inte skulle gå därifrån nöjd, Torparna har på senaste tiden haft svårt för Segeltorp vilket jag iof tycker är konstigt för så himla bra är dom inte då skulle dom inte ha spelat i denna serie dessutom har Torparna slagit lag som är mycket bättre men är det något som Segeltorp är bra på så är det fart och vassa kontringar kanske beror på att dom tränar???. och just det brukar Torparna ha svårt för. Jag kan ha fel men det känns som nästan alla deras mål var på frilägen i hög fart.

  
En halv period han man spela ”vanlig ishockeymatch” sen bröt eländet ut, det blev en parodi på ishockey av någon anledning tappade domaren matchen med mängder av utvisningar, långa domarkonferenser och ständiga avbrott. till en början blev man vansinnig och till och med jag som brukar vara lugn satt och skrek på läktaren och spelarna var med all rätt frustrerade, nu är väl kanske inte Stortorparna det smidigaste laget när det gäller att hantera domare men ändå bra mycket bättre än i gamla tider.

Ju längre matchen gick började jag faktisk tycka synd om domarna som tappat matchen fullständigt och dom kan inte haft särskilt roligt heller, alla kan ha en dålig dag på jobbet (utom piloter) och är man ung och oerfaren kan det inte vara lätt att handskas med dom här gamla rävarna och det är trots allt ”bara” hockey!

Nu blev det inga poäng denna match och det hade jag inte räknat med det som däremot retar mig är att man gjorde så urusel match mot Österåker den matchen hade man inte råd att torska!

Resultat: 7-3

Statistik>

Match Stortorparna – IFK Österåker Vikings HC

 

Slutresultat: 1-5  mer info imorgon, eller kanske inte…

Statistik>  

Match Stortorparna – Älta IF

Efter ett ganska långt juluppehåll så var frågan som vanligt: hur har Torparna tränat? och svaret som vanligt: inte alls! några av spelarna har inte varit på is sedan senaste matchen och någon inte sedan senaste säsongen. Och nog syntes det när matchen startade Älta hade full fart och Torparna ingen fart och man ska vara glad att det ”bara” stod 0-2 efter första och man får väl ta den perioden som isvärmning.

I andra hade man fått upp värmen och dom sega benen hade kommit i gång och då vände man på steken och två mål av Nypan innan han fick kräksjukan och fick kliva av och ett av Öije. Sista perioden väntade man sig en härlig kamp mellan två hockeylag men det var någon som ville blanda sig i och få huvudrollen som vanligt när denna person är på isen, tänk att man inte kan få slippa det! Nu blev det i alla fall ett avgörande mellan tre kombattanter och det skulle bli Torparna och självklart målsprutan Rocky som drog det längsta strået när han avgjorde med drygt två minuter kvar av matchen, spännande avslutning men Stortorparna vann igen!!!!

Resultat: 5-4

Statistik>

Match Älta IF – Stortorparna

Rocky äger. Själv var jag på tungt uppdrag och kunde inte se den mycket sena kvällsmatchen mot Älta. Senast Torparna mötte Älta så tog man en ganska enkel seger och efter två perioder såg det ut att bli så även denna match då man ledde med två mål men Torparna verkar ha svårt mot Älta på bortaplan, i sista perioden käkade Älta sig ikapp och trots en ny tvåmåls ledning för Torparna kunde man inte knyta ihop säcken så matchen gick till straffar där ingen mindre än Rocky avgjorde och även Andreas Lenell måste ju få kredd efter som han spikat igen på straffläggningen. Rocky som på senaste tiden radat upp hattrick har inte bara ledningen i interna poängligan utan en överlägsen ledning i seriens poängliga grymt ”Rickard Thunström”

20111125-193559.jpg

Arkivbild

Resultat: 4-5 eft straffar

Statistik>

Match Stortorparna – Sundrets HC

Då är undertecknad tillbaka efter resa för att se säsongens tredje drabbning av fem totalt mot Gutarna. Det brukar vara jämna drabbningar dessa matcher och denna var inget undantag, Torparna tog ledningen och det skulle aldrig skilja mer en ett mål mellan lagen jämt så det förslår men Torparna drog det längsta strået och tog tre väldigt viktiga poäng om man ska vara med i övre halvan av denna serie. Nu ska man ju inte klaga när man vinner men man måste bli bättre på spelet i egen zon, skippa diagonalarna, skippa puckjagandet och framför allt lägg sarg ut när man hamnar under press. Framåt ganska bra även om man kanske kunde önska lite mer skott på mål framför allt bland backarna som vi vet skjuter riktigt bra. Två viktiga mål av Hampus Biehl och avgörande av Johnny samt bra målvaktsspel av Jocke.

 

   
Resultat: 5-4

Statistik>

Sponsor
Sponsor
Nästa Match

2016-02-14 19:00
Stortorparna - IFK Österåker Vikings HC

Kontakt

E-post: info@stortorparna.se
Kontaktpersoner :
Sebastian Lundqvist
tel: 0709 397387
Per Sjöberg
tel: 0704 210423
Christoffer Wennlöf (Kassör)
tel: 0733 405007

Poängligan
Poängligan
Liljas straff
Stortorparnas kanal på
Stortorparnas kanal på