Ny säsong med Stortorparna 2015/16

Vintern närmar sig med stormsteg (härligt eller hur?) Säsongen för Stortorparna inleds med ett upptaktsmöte på krogen Viken i Marievik den 22/8 kl18:00 (vad annars) Torparna går på is mån den 7/9 kl21:00 och ons 9/9 kl 23:00, träningsmatcher är inplanerade sön 20/9 kl 19:30 borta mot KTH och sön 27/9 kl 19:00 hemma mot KTH.

Rutinerade och bra spelare är alltid välkomna och testa om man vill ingå i ett av Stockholms mest spectakulära hockeylag.

Match Stortorparna – HC Liljan

Förra säsongen avslutade man med flaggan i topp men denna säsongsavslutning hade man inte ens hissat flaggan, frågan är om man vet var fan flaggan är någon stans. 5-19 på två matcher det är förstås inte godkänt, nu släppte Torparnas båda målvakter in 10 mål men man låter motståndarna skjuta hela 54 skott så vi kan inte bara klandra målvakterna. Den här dåliga avslutningen och den dåliga inledningen på säsongen tror jag är resultatet av att man inte har någon auktoritär som coachar laget och ger en spark i röven när det behövs men man har valt att ha det så.
Detta var en skaplig hockeymatch i ungefär en och en halv period och efter att Torparna tagit ledningen med 3-2 och det såg ganska bra ut men… så var det någon som tog bort ett av det understa kortet i korthuset med allt vad det innebar, rassel… nog om det.

Rocky

Trots den kassa starten och slutet på säsongen så har det funnits glädjeämnen ändå, man ryckte upp sig i slutet på grundserien och var nära att gå till Alltrean, i Fortsättningsserien varvade man riktiga höjdpunkter med några rejäla bottennapp, men allra bäst bortamatcherna mot Ö-lagen där Torparna trots relativt dåliga förutsättningar gör toppenmatcher och vinner båda och där nykolingen Andreas Lenell gör sina bästa matcher i Stortorparna och även tar hem titeln Torparnas meste spelare med 23 matcher tätt följd Av Rosén, Nypan och Basse.

Rosén

Rosén vann poängligan i grundserien och Rocky i fortsättningsserien och Ahnelöv blir bästa back poängmässigt.
I kategorin Stortorparnas Badboy tar Hacke hem segern med smickrande 115 utvisningsminuter tätt följd av Ahnelöv på 114
Några spelare försvann på slutet och några kom tillbaka men det är så det brukar se ut i Torparna.
Själv missade jag fler matcher pga resor och influensa en vad jag brukar göra och får tacka för en rätt skaplig säsong med Stortorparna trots allt, på återseende!

Lenell

Slutresultat: 5-10
statistik>

Match Gimo IF HC – Stortorparna

Torparna hade inte mycket att sätta emot ett taggat Gimo som hade chansen att knipa playoffplatsen från Mariehamn som spelat bort sina chaner på slutet. En total överkörning av Gimo som nollade Stortorparna och det är väl inte mycket mer att säga om det!

Slutresultat: 9-0!!!

Statistik>

Match KTH IF – Stortorparna

Så var det dag för säsongens sista besök i seriens särklass otrevligaste ishall, nu hade Torparna en revansch att utkräva från plattmatchen senast mot KTH men Torparna har märkbart svårt för detta lag.
Jag känner mig inte särskilt inspirerad att referera denna match men här följer i alla fall en sammanfattning, Torparna inställning var det inget fel på lite lojt i första perioden men resta av matchen kämpade man in i det sista för att komma ikapp, all heder åt det! Men det var inte mycket som stämde, trots många vassa målchanser lyckades man inte mer en en gång genom Spaffe överlista deras målvakt som gjorde en riktigt bra match, men det är ju så att vissa matcher funkar det helt enkelt inte och om det hänger ihop med att möta KTH vet jag inte men troligen är det så att dem passar Torparna väldigt illa.
Nu är det tur att Torparna säkrat kontraktet till nästa säsong genom dom fina matcherna senast annars hade jag blivit både orolig och irriterad om vi blivit indragna i sträckstriden med en svår borta match mot Gimo och en kanske avgörande match mot HC L puhh att vi slipper det.

kth

Slutresultat: 4-1
Statistik>

Match Stortorparna – Segeltorps IF

Slaget om Huddinge! nu skulle det avgöras vilket som är Stortorp och vilket som är Lilltorp, det har varit jämnt mellan lagen tidigare och nu skulle det om möjligt bli ännu jämnare.

Segeltorp tar ledningen i början på matchen genom deras målspruta Fredrik Berg och det skulle dröja till in i andra halvan av första innan Selling på ett slagskott i PP gör Torparnas första, två mål var i slutminuten på perioden, jämnt så det förslår.

lilja segeltorp

Trenden håller i sig i andra, Segeltorp tar ledningen och Torparna kommer igen, spelet böljar fram och tillbaka i ett riktigt högt tempo och lagen turas om att sätta tryck och komma i vassa kontringar.
4-4 efter andra perioden och mål av Basse och Lilja.

Ett tydligt trendbrott i tredje perioden när Torparna sätter rejäl press på Segeltorp och tar ledningen för första gången i matchen genom blivande kungen av Warszawa Viktor Kulpa och en liten stund senare gör Rocky sitt andra för kvällen.
Men Segeltorp har mycket kvar att ge och med fem minuter kvar två snabba mål av tremålsskytten Berg, sen följer en tät tät kamp om hedern när Kulpa kliver fram och gör matchavgörande målet och sitt andra för kvällen.
Segeltorp tar ut målvakten och är väldigt nära på slutet men Torparna spelar uppoffrande och tar hem titeln Stortorparna.

kulpa segeltorp

Sammanfattning: Ahnelöv får tyvärr lämna matchen med en skada och tvingas därmed att abdikera från kungatronen i poängligan och får därmed lämna över kronan till inte helt otippade Rocky Thunström.
En underhållande och spännande hockeymatch med två lag som spelade för att vinna med en hel del prestige på spel, och jag tycker domaren O´Konor gör en helt ok match då han låter spelarna göra upp utan att för den skull tappa matchen, domarna ska har kredd när dom gör bra ifrån sig tycker jag!

Slutresultat: 7-6
Statistik>

Match IFK Mariehamn – Stortorparna

Att åka till öar och spela hockey är tydligen något som passar Stortorparna, denna gång åkte Torparna för första gången utomlands för att spela och som vanligt med endast 12 utespelare och en målvakt, om jag ska vara ärlig så hade jag inte så stora förhoppningar om att bärga en seger mot detta hemmastarka lag med fin inramning och mycket publik men jag borde ha lärt mig att när man anar det som minst slår Torparna till med brutal kraft.

Mariehamn inleder målskyttet med vad vi får kalla ett skitmål men Torparna svarar omgående med ett halvhjärtat skott från röda som går in och 1-1 i skitmål. En stund senare tar Mariehamn för sista gången ledningen i matchen för sen kvitterar Torparna och tar sedan målmässigt kommando som man sedan inte släpper trots tidvist tryck från Mariehamn och åtskillgt spel i nummerärt underläge. Jag ska bara ge Andreas i målet kredd och sedan låta filmen nedan tala för sig själv!


Slutresultat: 4-6

Statistik>

Här kan ni läsa mer om matchen>

Lyssna på tränarintervju här>

Match Stortorparna – IF Hässelby SK Kälvesta

Efter utlandsresa och påföljande influensa missar jag tyvärr även denna match, ni ska veta att jag försökte men utanför dörren på darriga ben insåg jag att det inte skulle funka så jag gick tillbaka till sängen och följde matchen online.
Stortorparna tappede en 5-1 ledning till en förlängning och men ska nog vara tacksam att man räddade extrapoängen, utan att ha sett matchen får jag en känsla att utvisningar kan ha bidragit till en förlorad poäng och man höll nästan på att tappa alla poäng!

Slutresultat: 6-5 eft.f
Statistik>

Match Stortorparna – IFK Mariehamn

Slutresultat: 5-6
Statistik>

Match HC Liljan – Stortorparna

Torparna studsar tillbaka direkt efter plattmatchen senast. Då jag inte hade möjlighet att vara på plats kan jag inte säga något om matchen mer än att kunna konstatera att Torparna tar tre supersköna poäng och att Ahnelöv går upp i topp på poängligan, kungligt!

Slutresultat: 4-8

Statistik>

Match Stortorparna – KTH IF

sågen

Alla åtta i publiken fick se KTH göra en fantastisk match, innan matchen trodde jag och tydligen även Stortorparna att det skulle bli en enkel resa med tanke på KTHs tabelläge och att man kom till start med två femmor och det såg till en början ut att bli så och man gick ganska enkelt upp till 3-1 och hade många chanser att göra fler mål….sen hände något, man tappade allt försvarsspel och KTH fick friläge efter friläge och innan man visste ordet av hade 3-1 blivit 3-5 och sen fortsatte raset och Torparna var aldrig ens nära att komma ikapp. All heder åt KTH som vinner matchen helt rättvist med hela 6-9 vad som hände med Torparna har jag ingen aning om och jag vet inte om spelarna själva vet det. Underskattning kanske?

Slutresultat: 6-9
Staistik>

 

Sponsor
Sponsor
Nästa Match

Träningsmatcher:
20/9 kl 19:30 KTH-Stortorparna
27/9 kl 19:00 Stortorparna-KTH

Liljas straff
Träningsinfo

Mån 7/9 Kl 21:00

Poängligan
Poängligan
Stortorparnas kanal på
Stortorparnas kanal på
Kontakt

E-post: info@stortorparna.se
Kontaktpersoner :
Sebastian Lundqvist
tel: 0709 397387
Per Sjöberg
tel: 0704 210423
Christoffer Wennlöf (Kassör)
tel: 0733 405007