Match Stortorparna – KTH IF

sågen

Alla åtta i publiken fick se KTH göra en fantastisk match, innan matchen trodde jag och tydligen även Stortorparna att det skulle bli en enkel resa med tanke på KTHs tabelläge och att man kom till start med två femmor och det såg till en början ut att bli så och man gick ganska enkelt upp till 3-1 och hade många chanser att göra fler mål….sen hände något, man tappade allt försvarsspel och KTH fick friläge efter friläge och innan man visste ordet av hade 3-1 blivit 3-5 och sen fortsatte raset och Torparna var aldrig ens nära att komma ikapp. All heder åt KTH som vinner matchen helt rättvist med hela 6-9 vad som hände med Torparna har jag ingen aning om och jag vet inte om spelarna själva vet det. Underskattning kanske?

Slutresultat: 6-9
Staistik>

 

Match Segeltorps IF – Stortorparna

Tredje matchen mellan kommunkonkurenterna och frågan var om Segeltorp skulle ta ännu en seger från Torparna nu när det början dra ihop sig till allvar. Efter ett kortare uppehåll för Torparna pga haltande tabell var frågan om Torparna hade tempot uppe.

Första perioden var ingen tvekan fullt drag på Torparna, många fina anfall och bra lägen att göra mål det enda som oroade lite att man inte fick mål på alla lägen och trots att man vinner skotten i första perioden med 18-9 så blir det inga mål
Det skulle dröja drygt halva matchen innan första målet faller och då är det inte helt logiskt Segeltorp som i PP gör mål, men Torparna repar snabbt mod och Tomt hamrar in kvitteringen i PP på sitt gamla lag och i slutet av perioden tar Torparna enligt min mening rättvist ledningen genom Öije efter ett snyggt anfall.
I Tredje perioden ökar Torparna på ledningen genom Blystedt som för kvällen var iklädd den hedersamma tröjan med legenden Sjöbergs nummer #10 ( var rädd om den Blystedt).
Med fem minuter kvar reducerar Segeltorp till 2-3 och det blev lite nervöst om Torparna skulle tappa matchen men då kliver Tomt fram och hamrar in sitt andra för kvällen och i slutminuten gör Rosén sista målet vilket får Segeltorp att tappa fattningen och dumma sig på slutet.

Sammanfattning: En bra match med högt tempo underhållande spel bra målvaktsinsatser och relativt lite utvisningar, viktig seger då varje poäng kommer att bli avgörande i denna serie.

Slutresultat: 2-5
Statistik>

Match Stortorparna – Gimo IF HC

Stortorparna ställer upp med ett retro-lag ikväll både Bergström och Sparf gör comeback och det känns nästan som man har åkt i en tidsmaskin tillbaka några år och ser en tidigare upplaga av Torparna med alla gamla rävar och i början av matchen är det inte mycket av spelet som stämmer för Torparna och speciellt inte PP det skulle dröja enda till tredje försöket i PP innan Woody på ett stenhårt slagskott gör mål, om PP fungerade dåligt så var BP inte mycket bättre.

woody gimo

Gimo som till en början inte såg allt för vassa ut växer mer och mer in i matchen och maler sakta men säkert ner Torparna och har framför allt bättre fart och det är nog inte Torparna starka kort ikväll.

rocky gimo

Gimo gör tre mål i andra perioden var av två i PP och Torparna har hamnat i en rejäl motluta för att inte säga uppförsbacke men i upptakten till tredje perioden sprattlar Torparna till och gör två snabba mål ett av Öije och ett av Blystedt och matchen fick nytt liv igen, med fem minuter kvar är Rocky en målskytt igen och kvitterar till 4-4 men glädjen blir kortvarig för Gimo tar återigen ledningen i ett nytt PP-mål och efter det ytterligare ett till och även om Rocky gör ett till mål på slutet men kommer man inte ända fram.

nypan gimo

Sammanfattning: vid 1-4 trodde jag att Torparna var rökta men stort att inte ge upp och komma tillbaka även om det inte räckte hela vägen, tre poäng av Rocky och han tar direkt klivet up i toppen på poängligan, efter fyra av sex insläppta mål i boxplay så det är väl dags att damma av den gamla klyschan ”man vinner inga matcher i utvisningsbåset”.

Slutresultat: 5-6
Statistik>

Match IF Hässelby SK Kälvesta – Stortorparna

Då var det dags för fortsättningsserien en serie som Torparna inte varit i på flera år men den katastrofala inledningen på grundserien ledde till att man nu hamnat här trotts den fina formen i slutet.
Först ut som motståndare Hässelby-Kälvesta som inledde denna match starkast och Torparna drar på sig två raka utvisningar men det är ändå Torparna som gör första målet genom Rosén i numerärt underläge.
Torparna tar över mer och mer och gör två mål till av Stanislav och Ahnelöv
perre HK

I början av andra direkt på tekning mål av Sjöberg rätt upp i krysset och senare Roséns andra för kvällen och detta såg ut att bli en klang och jubelföreställning men Torparna ser ut att slappna av och blir nonchalanta i egen zon och har tidvis svårt att ens komma ur den samma vilket självklart leder till att HK bjuds in i matchen och gör tre raka mål innan Nypan nästan på egen hand nyper till och gör en hyfsat viktig balja.
Hässelby

HK kommer igen och gör matchen spännande på slutet, gör ett mål till och ligger på och pressar Torparna och blir snuvade på ett 6 mot 5 spel efter att ha lyft målvakten då ena linjemannen blåser av spelet då han trodde att HK spelade med för många spelare på isen,snöpligt för dem och i stället mål av Masen i öppen kasse.

Sammanfattning: Tur att Tommy spelade bra i målet och att man gör flera mål framåt annars vetefan hur det hade gått, noterbart att en hungrig och spelsugen Rocky äntligen är tillbaka efter århundradets längsta avstängning, två mål av Rosén som visar vägen och behåller sin fina målform

Slutresultat: 4-7
Statistisk>

Sponsor
Sponsor
Liljas straff
Nästa Match

2015-01-29 19:40 HC Liljan – Stortorparna Bahcohallen

Träningsinfo
Poängligan
Poängligan
Stortorparnas kanal på
Stortorparnas kanal på
Kontakt

E-post: info@stortorparna.se
Kontaktpersoner :
Sebastian Lundqvist
tel: 0709 397387
Per Sjöberg
tel: 0704 210423
Christoffer Wennlöf (Kassör)
tel: 0733 405007