Match Skå IK – Stortorparna

Precis som Stortorparna är SKÅ IK ett lag med en massa gamla rävar men dessa rävar var betydligt segare än Torparnas och trot eller ej men denna match var Torparna det snabba laget!!! För ett par veckor sedan noterade jag att Torparnas normalt flitiga målskyttar inte kommit upp i normalstandard sedan dess har puckarna börjat rulla in i betydligt frekventare tempo och hattarna radar upp sig en efter en och denna kväll var det Rocky som stod för hattmakeriet. Torparna gick upp till hela 0-4 innan Skå fick in en puck och då hade det gått nästan två hela perioder. I sista perioden vaknade Skå till lite och fick upp lite fart och samtidigt började Torparna slappna av någon vilket ledde till att siffrorna jämnades till lite men ändå en ganska komfortabel vinst för Torparna. Noterbart är att Rocky gjorde 3+1, Johnny 2 och Basse 3 ass var av en tveksam! he he.. Jocke grym i målet och korven god!!!Resultat: 4-7
Statistik>

Match Stortorparna – KTHs IF

Puhh… Viktig seger i första matchen men det satt långt inne. Jag vet inte varför men Torparna har svårt för KTH kanske beror det på att KTH har speed i benen och Torparna inte, men Torparnas rutin får vi nog förklara var anledningen till att man tillslut gick segrande från denna drabbning. KTH tog ledningen i matchen sedan turades man om att ha den och första perioden slutade 3-3 i andra tog KTH återigen ledningen och det kändes som att det inte fanns någon harmoni i Torparna man slarvade i egen zon och krånglade till det i anfallen och det såg inte lovande ut in för sista perioden. Men man rycker upp sig till tredje perioden och Jonsson som fullbordar sitt hattrick får nog kallas matchhjälte. Med tre minuter kvar slår Rocky spiken i kistan och Torparna tar tre oerhört viktiga poäng.

 


En het Jonsson kyler ner sig!


Resultat: 6-4

Statistik>

Match Stortorparna – FOC Farsta

I denna seriens sista omgång var det endast äran som stod på spel då båda lagens framtid redan är utstakad. Stortorparna som fått upp farten på slutet av denna serie vann de två sista matcherna och även om det mindre betydelse för tabellplaceringen så är det bra för självkännslan inför fortsättningsserien. Trots skottstatistiken som FOC vann överlägsen så var det Torparna som var det bättre laget denna kväll och en bidragande orsak till detta tror jag är att utvisngarna var ovanligt få för Torparna, det skulle dröja enda fram till drygt halva matchen innan Torparna fick sin första. En annan orsak var att Adreas spelade bra i målet och en tredje att det lossnade lite för vinnaren av interna poängligan Rocky. Nu behåller vi farten och spöar ö-lagen som blir tre till antalet i kommande serie.
Resultat: 6-3 

Statistik>

  
  

Match Lidingö vikings HC – Stortorparna

Resultat: 5-7

Statistik>

Match Stortorparna – Älta IF

Stabil seger

Nu såg jag inte första mötet mot Älta men när jag såg denna match undrar jag hur Torparna kunde torska första mötet med 7-6, Ätla spelade med ganska bra fart och fysisk hockey men såg ofarliga ut i avsluten det enda målet man mäktade med var en ren bjudning från Torparna. Första perioden blev mållös och med bara en enda utvisning vilket är mycket ovanligt i denna serie och när jag tänker efter så gjorde nog domarna en ganska bra insats vilket även det känns ovanligt att man får skriva. Första målet kommer från Johnny i början av andra perioden och en stund senare ett av Jonsson och i sista perioden två PP-mål av Jimmy och Jonsson vilket kändes viktigt efter som PP har gått tungt den senaste tiden, annars inte mycket mer att säga om matchen mer än att det kändes från läktaren i alla fall som om matchen aldrig tände till riktigt ja faktiskt lite tråkig men det kan vara jag som är konstig också! En sak som slår mig är att några av Torparnas notoriska målskyttar har haft väldigt svårt med målskyttet på senaste tiden, hoppas det släpper snart för dem. Bra match av målvakten Lenell som fick bättra på räddningsprocenten betydligt.

Resultat: 4-1

Statistik>

Match Segeltorps IF – Stortorparna

 

Andra matchen mot kommunkolegan Segeltorp och detta var inte bara en match som Torparna kunde ha vunnit utan en match som Torparna borde/skulle ha vunnit! Torparna spelade riktigt bra när man spelade bra men gjorde några katastrofala misstag och drällde bort flera mål. Segeltorp har ett par spelare som är riktigt vassa och dom lyckades sätt hård press på Torparnas backar och som att stjäla godis från ett barn tog man pucken och gjorde några enkla mål.
Framåt spelade man riktigt bra och satte tidvis hård press på Segeltorps mål men sjabblade bort ett par powerplay som man istället släppte in mål bakåt och det är ju förstås inte alls godkänt. Om man ska sammanfatta denna match så kan man säga: Höga berg och djupa dalar! annars en underhållande match men riktigt surt att torska en sådan!

Resultat: 7-5

Statistik>

Match Stortorparna – Sundrets HC

Resultat: 1-7

Statistik>

Match Gripen HC Nyköping – Stortorparna

Skilda världar! Ena gången är man i en hall och möter ett lag som spelar på en gammal uterink med ett typ cirkustält på Östermalm och med tre personer på läktaren, en annan gång är man i ett konkat allsvenskt lags gamla hall med 600 pers på läktaren och ett lag med stor organisation till och med läkare i båset, skillnaderna i dessa serier är enorma och det brukar för det mesta visa sig i resultaten och så även denna match men till skillnad från första mötet mot Gripen tycker jag är att Torparna bjuder upp till ett mycket bättre motstånd ja faktiskt riktigt bra. Visserligen tog det bara 36 sekunder för Gripen att göra första målet men det skulle inte komma att rinna iväg målmässigt verken i första eller andra perioden så efter två perioder stod det 4-2 till Gripen och det såg efter omständigheterna ganska bra ut, men Gripen är väldigt snabba i sina kontringar och Torparnas backar får slita hårt. I sista perioden börja orken ta slut på ett Torparlag som fått gått hårt på ett litet antal spelare och gripen gör 3 mål till och det känns nästan som alla målen liknar varandra man kommer runt backarna och skär in framför kassen. Är det någon match man får torska så är det denna men jag tycker ändå att det ser bra ut för framtiden.

Resultat 7-2

Statistik>

Match Stortorparna – Flemingsberg 

Denna match tänker jag kommentera med ett ord: Idiot!

Resultat: 3-6

Statistik>

Match FOC Farsta – Stortorparna

Resultat 4-6

Statistik>

Den gamla hockeylegendaren Tommy Sandlin sa en gång: ”det viktiga är inte att ha ett lag som vinner i början det viktiga är att ha ett lag som utvecklas” eller som jag själv sa en gång: ” Stortorparna är som ett tungt lastat godståg, det är jävligt trögt att få igång men när dom väl fått upp farten är dom svåra att stoppa” Den här matchen var i alla fall en av dom bättre jag sett med Torparna på mycket länge och då ska man veta att jag missade början. Alla delarna i laget funkade bra och framför allt försvarsspelet var föredömligt, Torparna fick spela en hel del i nummerärt underläge utan att ha spelat speciellt fult eller ojuste (dålig domarinsats) men är det något som Torparna får träna på så är det Boxplay så man börjar bli ganska bra på det. Ganska jämt målmässigt i matchen som avgörs på slutet när Basse sätter pucken i öppen kasse.

Kvällens spelarbetyg: ++++ på alla! Grymt.

  

Sponsor
Sponsor
Nästa Match

2015-12-03 19:30
Stortorparna - Segeltorps IF

Liljas straff
Poängligan
Poängligan
Stortorparnas kanal på
Stortorparnas kanal på
Kontakt

E-post: info@stortorparna.se
Kontaktpersoner :
Sebastian Lundqvist
tel: 0709 397387
Per Sjöberg
tel: 0704 210423
Christoffer Wennlöf (Kassör)
tel: 0733 405007