Säsongen 2015-2016 avslutad

img_3808.jpg

Höga berg och djupa dalar är väl en passande beskrivning på denna säsong och det är så det brukar se ut med Stortorparna. En del matcher har varit helt fantastiska och man har haft bra perioder och när man har hamnat i dåliga perioder så har man ibland hamnat långt långt under isen och man har nästan fått gått ifrån hallen med en påse på huvudet. Stor omsättning på spelare och man har nog inte startat två matcher i rad med samma lag om man bortser från dubbelmötet mot Gotland. Denna säsong har vi även fått erfara hur varierande kvalitén har varit på domarna och en del matcher har varit värre än någonsin tidigare, några har varit med beröm godkända men dessa har varit sällsynta. Säsongens mål och poängkung har utan tvekan varit Rocky som gjort hela 41 mål på 31 matcher. Poängbästa back är inte helt oväntat Ahnelöv som även denna säsong vinner den prestigefyllda utvisningsligan, känner ni igen detta? ja lite som deja vu.
För min egen del har så har skrivandet och fotandet ändrats en del med utvecklingen av onlinerapportering sociala medier osv, jag har heller inte fotat en enda bild med min stora och tunga kamera utan allt är taget med min iPhone så himla smidigt mot förr när man bar runt på både dator och kamera. Hur ser fortsättningen ut då? Om jag får gissa så blir nästa säsong ungefär som denna eller hur! några nya ansikten, höga berg och djupa dalar och ett sjujävla festande när det är dags för det eller hur! om någon tror annat så hör gärna av er till Webmaster. Tack för denna säsong, på återhörande!

Match KTH:s Ishockeyförening – Stortorparna

  
Sista matchen för säsongen och denna helt betydelselösa match skulle komma att bli rena vilda västern, då dessa matcher spelas nattetid i en av världens kanske sämsta ishallar så stod jag bara ut i knappt två perioder. Torparnas målvakt låg hemma i feber så jumskskadade Lenell stod i målet och han stod i stort sätt bara mellan stolparna och det syntes på långt håll att han knappt kunde röra sig. Dom två första perioderna var det riktig svängdörrshockey och det känndes att detta var en match som bara skulle spelas av. I sista perioden när jag gått hem bröt tydligen kalabaliken ut och att döma av protokollet så kan jag gissa att domarna inte var Torparnas stora idoler och det känndes i luften redan från början men man börjar bli luttrad. Jag ska försöka mig på en liten säsongssammanfattning senare.

Resultat 18-6

Statistik>

Match Stortorparna – SKÅ IK & Bygdegård

Förutsättningarna inför denna match var följande: Stortorparna är klara för spel i div 3 nästa säsong och SKÅ har chansen att ta första platsen som leder till vidarespel och med dessa förutsättningar kändes det som att SKÅ hade allt att vinna medan Torparna inte hade något annat än äran att spela för och det kan iof räcka långt men inte hela vägen denna match.

Torparna inledde matchen piggast och Johnny inledde målskyttet på passning från Dallas och Rocky en formation som skulle komma att bli Torparnas i särklass bästa för kvällen. En stund senare gör sedan SKÅ tre snabba mål och när halva matchen var spelad trodde nog alla att det var kört när det stod 1-5 och det kändes som luften gick ur Torparna men man repade mod och kom igen och fick SKÅ att bli lite nervösa då Torparna vunnit de tidigare mötena mot SKÅ men trots att Torparna kom närmre så hade SKÅ en extra växel att lägga in och vann matchen helt rättvist. Nu väntar en helt avgörande seriefinal i värsta Hollywood-anda mellan Skå och Segeltorp där i alla fall jag önskar SKÅ lycka till då jag tycker att SKÅ-matcherna har varit mycket trevligare att se på än matcherna mot Segeltorp.

Värt att notera hattrick av Johnny Olofsson som där med kanske tar en plats i truppen nästa säsong!
Bara 6 utvisningsminuter för Torparna, ja ni läste rätt (Sex minuter) jag tror faktiskt att det är rekord!

Torparna vill nog tacka alla som ställt upp denna säsong, ingen choklad eller whiskey syntes till men det kanske blir dubbelt nästa år i stället! (läs pik)

Resultat:5-7

Statistik>

Match Segeltorps IF – Stortorparna

  
Det enda jag kan säga om den här matchen är att det luktade kokosolja i hela båset!

Resultat: 5-2 

Statistik>

Match Stortorparna – IFK Österåker Vikings HC

Så här i seriens elfte timme är alla poäng värda sin vikt i guld och alla aktörer på banan kämpade för att nå sina mål, Torparn för att ta en viktig trepoängare för att undvika att hamna i kvalläge, Österåker för att ta livsviktiga poäng för att undvika dödsplatsen i botten, och domarna som kämpar för att göra en bra match, tyvärr så lyckades ingen med sina mål. Torparna hade som vanligt svårt att möta lag från de nedre regionerna av serien och man undrar varför det är så, denna gång kunde man inte skylla på för få spelare eller ruskigt tunga betongkepsar. Torparna spelade omständigt i egen zon och slog bort pucken när man hade kontroll på den, det samtidigt som man var ineffektiva i avsluten det ledde till en match där det känns mer som man förlorat en poäng mer en att man vunnit två. Noterbart i alla fall två mål av Basse och Rocky poänglös för första gången på hur länge som helst.

Resultat: 4-3 efter förlängning.

Statistik>

Match Sudrets HC – Stortorparna x2

I denna lite annorlunda fortsättningsserie åkte Stortorparna till Gotland för att spela två matcher??? Med tanke på uppladdningen med en ganska blöt afton som pågick in på småtimmarna så är det nästan en bragd att Torparna över huvet taget stod på skridskorna och att i första perioden i första matchen ”bara” klara sig med ett tre måls underlägen får nog anses vara riktigt bra. När de värsta ångorna hade dunstat av så växte Torparna in i matchen och kunde i sista perioden sätta press på Gotlänningarna genom mål av poängmakarna Rocky och Johnny men orken räckte inte ända fram så med plockad slips förlorade man med uddamålet.

Andra matchen blev ganska lik den första och slutade på nästan identiskt sätt. Trots att Torparna vann skotten ganska överlägset och dominerade tidvis spelet så fanns av förklarliga skäl inte skärpan där i avsluten och pucken rullade definitivt inte Torparnas väg och man kan ganska lugnt konstatera att elva partygubbar inte orkar med två matcher på två dagar även om man gjorde en helt godkänd insatts! Det skulle vara kul att se hur Torparna skulle stå sig med tre femmor och en seriös uppladdning på en sådan här resa……..men det kommer aldrig att hända!

Resultat: 4-3 x2

Statistik match 1>
Statistik match 2>

Match Stortorparna -Älta IF

Om man gillar att se många mål så var detta matchen för dig! På ett nästan handbolls liknande sätt böljade denna match fram och tillbaka.
Detta var en mycket viktig match poängmässigt för bägge lagen Torparna över kvalsträcket och Älta under en så kallad 6 poängs match. Med tanke på två kommande bortamatcher på Gotland där allt kan hända så hade det suttit bra med en vinst mot Älta och det började bra när Torparna troligen felaktigt fick ett mål tilldömt men med tanke på hur ofta det är tvärt om så jämnade det kanske till sig.


Men Älta kom igen och gick upp till en tvåmåls ledning som Torparna i sin tur tog tillbaka Älta gick återigen upp i tvåmåls ledning och Torparna kom tillbaka osv. osv. Matchen gick i alla fall till förlängning och där avgjorde Älta ganska tidigt. Annars var det en match med en hel del speciella saker som hände, bland annat århundradets hån mot domaren av Älta som konstigt nog inte beivrades och Kulpas klubba som bara gick av och kanske blev matchavgörande då Torparna var i ledning på slutet, fyra kassar av Rocky som nu gjort 26 mål på 15 matcher!!!!!
I poängstriden kan man nu säga att Torparna åndå räddade två poäng då Älta ”bara” tog in en på Stortorparna.

Resultat: 7-8 eft förlängning

Statistik>

Match Stortorparna – IFK Mariehamn

Slutresultat: 3-4

Statistik>

Match KTH:s Ishockeyförening – Stortorparna

KTH har varit lite av ett spöke för Torparna och det är alltid en skräckupplevelse att kliva in i denna hall, man känner sig som en pingvin som övervintrar i Antarktis när man kollar hockey i Danicahallen och kanske var det kylan som fick fart på Stortorparna denna sena afton när man spelade på ett helt annat sätt än man gjort den senaste tiden. Snabba anfall en gubbe nästan alltid på mål och mycket skott det var receptet för att daska till KTH-spöket och man gjorde det rejält. Ett ganska fult tilltag av en KTH-spelare hjälpte säkert till att tagga Torparna som gjorde en finfin insatts där nästan hela laget fanns med i poängprotokollet. Hade velat få med lite mer mål på film men utformningen på ishallen och skitigt plexi gör det svårt, en liten slow mo film på Rocky kan ses här nedan i alla fall. Hoppas man tar med sig det här spelet i framtiden nu så kan det bli en riktigt bra avslutning på serien.

Rocky in slow mo

Resultat: 4-9

Statistik>

Match Stortorparna – SKÅ IK & Bygdegård

Om domaren Nicklas Casparsson råkar läsa det här: Kan inte du lära dina kolegor i serien hur man ska döma hockeymatcher? den insatsen du gjorde var i alla fall den bästa jag sett på mycket länge, Tack!.

Nu fick vi möjlighet att se en match mellan två lag som nog är ganska lika i sin uppbyggnad med en hel del gamla rävar i lagen som kanske inte är världens snabbaste men en hel del rutin i benen och jämnt så det förslår skulle det bli. Första perioden blir mest ett ställningskrig på lite sega ben efter utebliven uppvärmning och det är Torparna som tar ledningen genom Jimmy i slutet av en period som Skå vinner skotten ganska stort. I början av andra perioden ökar Torparna på i PP på ett mål av Rocky efter det höjer sig Skå och Lenell börja få ganska svettigt i målet och med skicklighet och lite tur lyckas han stå emot Skås hela 23 skott lika många som Torparna sköt på hela matchen.

i tredje perioden var det Skås tur att göra ett tidigt PP mål och nu börjar det bli nerv i matchen, Torparna har en del frilägen och målchanser som man bränner men i mitten av perioden gör Kulpa det matchavgörande målet och trots att Skå sätter en reducering och får till en jätte press på Torparna lyckas man efter uppoffrande spel och lysande målvaktsprestation hålla undan och tar tre supersköna poäng.


Resultat: 3-2

Statistik>

Sponsor
Sponsor
Nästa Match

Säsongen 2016-2017

Kontakt

E-post: info@stortorparna.se
Kontaktpersoner :
Sebastian Lundqvist
tel: 0709 397387
Per Sjöberg
tel: 0704 210423
Christoffer Wennlöf (Kassör)
tel: 0733 405007

Poängligan
Poängligan
Liljas straff
Stortorparnas kanal på
Stortorparnas kanal på