Match Stortorparna – Gripen HC

Gripen HC var ett nytt lag för mig har aldrig sett förut, när Nyköping hockey gick i konkurs så blev tydligen Gripen laget i stan och det syntes i kvällens match att Gripen är ett satsande lag. Om man börjar med att titta lite på siffror från matchen    1-8 lika många mål som Gripen slog Segeltorp med i första omgången, 15-43 i skott vilket betydde att Torparnas nya unga och duktiga målvakt fick ett bra träningspass, 30-12 i utvisningar var av tre stycken!!! ”Too many players on the ice”!!!

IMG_1996

Och hur såg det ut då? Jo första perioden gör Torparna det riktigt bra, hög fart inget skönspel från något av lagen och Torparna står emot i 18 minuter innan första målet faller och då i nummerärt överläge för Torparna.
Andra perioden rullar på som den första och Torparna har absolut en och annan bra målchans men orken tar slut mer och mer, Gripen gör både 2 och 3-0 innan Torparna äntligen får in pucken på ett friläge för Rocky assisterad av Kulpa.

IMG_2010

I tredje ökar mjölksyran betydligt och det ser ut som Gripen gör enkla skitmål men Torparna är helt enkelt för trötta för att försvara sig.

Summering: Ett bra exempel på skillnaden mellan att träna och inte träna ibland kan det räcka med att ha en massa rutin men om man möter lag som både är tränade och har rutin då blir det svårt.
Nu har Torparna släpp in 14 mål på två matcher och då ska man komma ihåg att målvakten Joakim Stenberg varit en av dom bästa spelarna i laget.

Slutresultat: 1-8

Satistik

 

Match Flemingsbergs IK – Stortorparna

IMG_1978

Då var det dags för säsongens första seriematch och med tanke på att Torparna knappt spelat några träningsmatcher så undrade man lite hur Torparna skulle stå sig.
Matchen startade i ett rasande tempo och Flempan hade bra fart på rören som vanligt men det är ändå Torparna som gör första målet genom hemvändande Jonny Olofsson men bara minuten senare kvitterar Flempan i PP och sedan följer en fartfylld period med ett litet övertag av Flempan som vinner perioden med 4-2. Andra perioden är en katastrof för Torparna, Flempan kontrar sönder Torparna och drar ifrån målmässigt och även fast Torparna spelat 5 mot 3 i två minuter efter en ful huvudtackling från en Flempanspelare så lyckas man ändå inte göra mål. Sista perioden går klart till Torparna när man i alla fall försöker att komma ikapp och man är nära men matchen slutar 6-5.
Summering: Trots förlusten kändes ändå Torparna ganska fräscha med tanke på omständigheterna men det är ju så det är med Torparna: bäst när man som minst anar, Flempan klart bättre i anfallen men försvarsmässigt inte lika vassa. Mål för Torparna Jonny 2, Rocky, Rosén, Öijeberg

Slutresultat: 6-5

Statistik>

Hemsidan tillbaka!

Pga. slarv från mig har hemsida legat nere men nu är vi tillbaka! mer info inom kort.

Träningsmatch Stortorparna – KTH

kth 2

Returmatchen mot KTH är den sista i det digra schemat av träningsmatcher inför denna säsong. Denna match såg betydligt stabilare ut än första mötet mot KTH visserligen gör man lika många mål som man brukar göra mot KTH men med en stor skillnad denna gång och det är att man inte släpper in en massa bakåt. Nu fick man även chansen att träna på boxplay då Torparnas utvisningsbås blev flitigt besökt vilket i sig höjde insatsen ytterligare. Nu verkar det som Torparna har fått in lite nya och fräscha gener vilket kan vara ett välkommet lyft för att hålla en frisk vargstam. nästa match blir seriepremiär mot Flempan då får vi se hur Torparna står sig. Resultat: 6-2

Träningsmatch KTH – Stortorparna

 

IMG_1855

När första träningsmatchen för säsongen spelas vet man aldrig vad man får se men denna gång fick man se en himla massa mål i alla fall. Första perioden vann Torparna med 3-1 och det såg ganska hyfsat ut för att vara tidigt på säsongen. Andra perioden rasade hela korthuset ihop och innan man visste ordet av stod det 6-3 till KTH och om inte minnet sviker mig så har jag för mig att det brukar bli så mot KTH. Nu reste sig i alla fall Torparna till sista perioden och vann matchen med hela 10-7 och alla vi tre på läktaren fick så måååånga mål.

Något nytt ansikte och några nygamla annars ser det väl ungefär ut som det brukar i Stortorparna… det rullar på i gamla hjulspår, hej och hå!

Ny säsong med Stortorparna 2015/16

Vintern närmar sig med stormsteg (härligt eller hur?) Säsongen för Stortorparna inleds med ett upptaktsmöte på krogen Viken i Marievik den 22/8 kl18:00 (vad annars) Torparna går på is mån den 7/9 kl21:00 och ons 9/9 kl 23:00, träningsmatcher är inplanerade sön 20/9 kl 19:30 borta mot KTH och sön 27/9 kl 19:00 hemma mot KTH.

Rutinerade och bra spelare är alltid välkomna och testa om man vill ingå i ett av Stockholms mest spectakulära hockeylag.

Match Stortorparna – HC Liljan

Förra säsongen avslutade man med flaggan i topp men denna säsongsavslutning hade man inte ens hissat flaggan, frågan är om man vet var fan flaggan är någon stans. 5-19 på två matcher det är förstås inte godkänt, nu släppte Torparnas båda målvakter in 10 mål men man låter motståndarna skjuta hela 54 skott så vi kan inte bara klandra målvakterna. Den här dåliga avslutningen och den dåliga inledningen på säsongen tror jag är resultatet av att man inte har någon auktoritär som coachar laget och ger en spark i röven när det behövs men man har valt att ha det så.
Detta var en skaplig hockeymatch i ungefär en och en halv period och efter att Torparna tagit ledningen med 3-2 och det såg ganska bra ut men… så var det någon som tog bort ett av det understa kortet i korthuset med allt vad det innebar, rassel… nog om det.

Rocky

Trots den kassa starten och slutet på säsongen så har det funnits glädjeämnen ändå, man ryckte upp sig i slutet på grundserien och var nära att gå till Alltrean, i Fortsättningsserien varvade man riktiga höjdpunkter med några rejäla bottennapp, men allra bäst bortamatcherna mot Ö-lagen där Torparna trots relativt dåliga förutsättningar gör toppenmatcher och vinner båda och där nykolingen Andreas Lenell gör sina bästa matcher i Stortorparna och även tar hem titeln Torparnas meste spelare med 23 matcher tätt följd Av Rosén, Nypan och Basse.

Rosén

Rosén vann poängligan i grundserien och Rocky i fortsättningsserien och Ahnelöv blir bästa back poängmässigt.
I kategorin Stortorparnas Badboy tar Hacke hem segern med smickrande 115 utvisningsminuter tätt följd av Ahnelöv på 114
Några spelare försvann på slutet och några kom tillbaka men det är så det brukar se ut i Torparna.
Själv missade jag fler matcher pga resor och influensa en vad jag brukar göra och får tacka för en rätt skaplig säsong med Stortorparna trots allt, på återseende!

Lenell

Slutresultat: 5-10
statistik>

Match Gimo IF HC – Stortorparna

Torparna hade inte mycket att sätta emot ett taggat Gimo som hade chansen att knipa playoffplatsen från Mariehamn som spelat bort sina chaner på slutet. En total överkörning av Gimo som nollade Stortorparna och det är väl inte mycket mer att säga om det!

Slutresultat: 9-0!!!

Statistik>

Match KTH IF – Stortorparna

Så var det dag för säsongens sista besök i seriens särklass otrevligaste ishall, nu hade Torparna en revansch att utkräva från plattmatchen senast mot KTH men Torparna har märkbart svårt för detta lag.
Jag känner mig inte särskilt inspirerad att referera denna match men här följer i alla fall en sammanfattning, Torparna inställning var det inget fel på lite lojt i första perioden men resta av matchen kämpade man in i det sista för att komma ikapp, all heder åt det! Men det var inte mycket som stämde, trots många vassa målchanser lyckades man inte mer en en gång genom Spaffe överlista deras målvakt som gjorde en riktigt bra match, men det är ju så att vissa matcher funkar det helt enkelt inte och om det hänger ihop med att möta KTH vet jag inte men troligen är det så att dem passar Torparna väldigt illa.
Nu är det tur att Torparna säkrat kontraktet till nästa säsong genom dom fina matcherna senast annars hade jag blivit både orolig och irriterad om vi blivit indragna i sträckstriden med en svår borta match mot Gimo och en kanske avgörande match mot HC L puhh att vi slipper det.

kth

Slutresultat: 4-1
Statistik>

Match Stortorparna – Segeltorps IF

Slaget om Huddinge! nu skulle det avgöras vilket som är Stortorp och vilket som är Lilltorp, det har varit jämnt mellan lagen tidigare och nu skulle det om möjligt bli ännu jämnare.

Segeltorp tar ledningen i början på matchen genom deras målspruta Fredrik Berg och det skulle dröja till in i andra halvan av första innan Selling på ett slagskott i PP gör Torparnas första, två mål var i slutminuten på perioden, jämnt så det förslår.

lilja segeltorp

Trenden håller i sig i andra, Segeltorp tar ledningen och Torparna kommer igen, spelet böljar fram och tillbaka i ett riktigt högt tempo och lagen turas om att sätta tryck och komma i vassa kontringar.
4-4 efter andra perioden och mål av Basse och Lilja.

Ett tydligt trendbrott i tredje perioden när Torparna sätter rejäl press på Segeltorp och tar ledningen för första gången i matchen genom blivande kungen av Warszawa Viktor Kulpa och en liten stund senare gör Rocky sitt andra för kvällen.
Men Segeltorp har mycket kvar att ge och med fem minuter kvar två snabba mål av tremålsskytten Berg, sen följer en tät tät kamp om hedern när Kulpa kliver fram och gör matchavgörande målet och sitt andra för kvällen.
Segeltorp tar ut målvakten och är väldigt nära på slutet men Torparna spelar uppoffrande och tar hem titeln Stortorparna.

kulpa segeltorp

Sammanfattning: Ahnelöv får tyvärr lämna matchen med en skada och tvingas därmed att abdikera från kungatronen i poängligan och får därmed lämna över kronan till inte helt otippade Rocky Thunström.
En underhållande och spännande hockeymatch med två lag som spelade för att vinna med en hel del prestige på spel, och jag tycker domaren O´Konor gör en helt ok match då han låter spelarna göra upp utan att för den skull tappa matchen, domarna ska har kredd när dom gör bra ifrån sig tycker jag!

Slutresultat: 7-6
Statistik>

Sponsor
Sponsor
Nästa Match

2015-10-11 14:30 Sudrets HC – Stortorparna

Liljas straff
Träningsinfo
Poängligan
Poängligan
Stortorparnas kanal på
Stortorparnas kanal på
Kontakt

E-post: info@stortorparna.se
Kontaktpersoner :
Sebastian Lundqvist
tel: 0709 397387
Per Sjöberg
tel: 0704 210423
Christoffer Wennlöf (Kassör)
tel: 0733 405007