Match Stortorparna – FOC Farsta

Tredje matchen på fyra dagar, tufft schema för ett div3-lag kan tyckas och frågan var inför matchen om Stortorparna skulle kunna ladda om efter helgens drabbningar, till en början ser Farsta ut som det klart bättre laget och Torparna ser lite sega ut men försvarar sig bra och det är det som är skillnaden och förmodligen anledningen till att Torparna formkurva pekat uppåt den senaste tiden man har fått till en form av styrspel som funkat bra samt att man är bättre på att rensa returer framför mål. Farsta gör dock kvällens första mål och det känns inte helt orättvist.

wennlöf farsta

En annan förbättring är att onödiga utvisningar har minskat betydligt och det har givit resultat. I andra perioden spelar Torparna upp sig mer och mer och ökar på skottstatistiken jämfört med första och efter drygt halva perioden kvitterar Blystedt när han på egen hand snor åt sig pucken och gör mål, i slutet av perioden tar sedan Torparna ledningen på ett PP-mål där regerande poängkungen Rosén är sist på pucken.

blystedt farsta

I stället för att börja backa hem och försvara ledningen mot serieledarna så fortsätter Torparna att anfalla och ökar sedan på ledningen när Blystedt gör sitt andra för kvällen. En till balja i öppen kasse för Basse och matchen var klar. Tyvärr tvingas Tommy som spelat riktigt bra i målet släppa in en puck till på slutet men det kändes ändå ganska säkert på slutet.

För att vara en match efter Luciakväll i Visby så blev jag lite förvånad att Torparna gör en så bra insatts men det är bara att lyfta på hatten och konstatera att med Stortorparna kan vad som helst hända och att Rosén tar hem den interna poängligan.

Slutresultat 4-2

Statistik här>

Match Sundrets HC – Stortorparna

image
Tolv är den magiska siffran! Senast vi slog Sudret hade vi tolv spelare och nu var det dags igen.
Efter en försenad båtresa pga oväder kommer Torparna till Hemse ishall med inte allt för stora förhoppningar om att slå hemmastarka Sudret men detta skulle bli en taktik och kämpaseger.
Sudret inleder matchen med att sätta ganska stor press på Torparna som i stort sätt bara får försvara sig och som man gör det!! Dom puckar som kommer igenom förvaret tar Andreas och får bra hjälp från backarna som rensar undan returerna. Torparna har svårt att komma till anfall och dom få som kommer är relativt ofarliga så första perioden slutar mållös och med skotten 16-6.

image

Firande i Spaffes hörna

Andra perioden är ganska lik den första med den skillnaden att i slutsekunderna sätter Niclas Asplund stor press på en av Sudrets backar vilket leder till att Rosén kommer fri med målvakten och hänger fett.

I tredje perioden börjar Sundret se konfunderade ut och kanske lite desperata och det blir inte bättre för dem att Torparna ökar på i ett liknande läge som första målet denna gång sätter Haag press och Jocke Rosén gör andra för kvällen. Torparna och Basse gör sedan ytterligare ett mål som blir bortdömt (pucken inne med 30cm men domaren missar denna, finns på film) men vad gör det en kväll som denna, resten av matchen krigar man och kämpar sig till en seger som med tanke på spelövertaget kanske inte var så rättvis men det kan svida att spela mot Stortorparna.
Andreas Lenell gör en fantastisk match i målet , räddar alla 44 skott och blev utsedd till matchens lirare, alla gör en bra insatts och det här är vad man kan kalla en laginsatts nu finns en liten risk att det kommer att firas i Visby i kväll!
Slutresultat: 0-2

Statistik här>

Match KTH IF – Stortorparna

Det finns vissa ishallar som man drar sig för att åka till Danica-hallen är en sådan och att matchen startar nattetid gör inte saken bättre, nu tog jag mig dit i alla fall och fick se Torparna inleda matchen riktigt bra man hade bra fart och fina anfall men framför allt funkade försvarsspelet riktigt bra och Torparna tar ledningen med två mål i första perioden genom Haag och Masen.

rosen kth

Andra perioden fortsätter i samma anda och Torparna ökar på ledningen genom PP-mål av Basse och det såg riktigt bra ut men efter bara någon minut kvitterar KTH vilket ger dem energi och kommer mer och mer in i matchen samtidigt som Torparna börjar tappa fart och tyvärr kommer man inte tillbaka till det fina spelet man hade i början och efter tre raka Torparmål skulle det komma att bli fyra! raka KTHmål och man kunde kamma hem en tung men inte en helt ologisk förlust, kan det ha att göra med en fysisk skillnad mellan lagen? hmm vad vet jag! Trots förlusten en klart godkänd insats av dom flesta i laget och särskilt Tommy i målet.

basse kth

Nu väntar en stormig resa till Gotland där inget annat än äran står på spel efter som att serien är så gott som klar.

Slutresultat: 4-3
Statistik>

Match Stortorparna – Lidingö Vikings HC

Redan efter första bytet kunde man se att Torparna skulle vinna den här matchen, man kunde se att farten, energin och inte minst viljan var på plats för det har varit väldiga svängningar i formen denna säsong man har varvar riktiga bottennapp  med kanonmatcher och denna match skulle komma att bli just en sån match. man har stått och tittat på matcher då man har förlorat med två siffrigt och det har känts frustrerande när man vet att Torparna kan spela så här.
Det mesta stämmer för Torparna och man kan genom fina anfall i första perioden ta ledningen med två mål Öije och Nypan, om man ska klaga på något så funkar inte PP som man kanske hade önskat men det är förlåtligt när man leder med två noll efter första.

öije lidingö

De gamla och rutinerade gardet i all ära men det är kul att se att Stortorparna fått in lite föryngring i laget, de unga spelarna även om dom är få ger en bra energi och fart på laget något som man ser blir viktigare och viktigare i dagens hockey Torparna har en snittålder på hela 32,5 år och det slår alla lag i denna serie men det visar samtidigt en styrka.
I andra perioden ökar Torparna på ledningen efter ytterligare ett snyggt anfall då hårfagre Haag är sist på pucken. Halva matchen hinner passera innan Lidingö gör sitt första genom lite slarv i försvaret såg det ut som men Basse svarar direkt och gör 4-1, bergsäkert kan tyckas men det skulle bli mera spännande.

basse lidingö2

Ett mål till av Lidingö i slutet av andra och två snabba mål av vardera lag i upptakten av tredje och matchen börjar hetta till på riktigt sen följer en jämn period med anfall och bra chanser för båda lagen målvakterna på topp så det skulle dröja ända fram till slutminuten innan Lidingö i PP gör mål och bara har ett mål upp för att ta matchen till förlängning, resterande sekunder blir kamp på högsta nivå men Torparna spelar uppoffrande och vinner matchen.

ahnelöv

Sammanfattning: Det är roligt med hockey nu!

Slutresultat: 5-4

Statistik>

Sponsor
Sponsor
Liljas straff
Nästa Match

2015-01-08 19:00
IF Hässelby SK Kälvesta - Stortorparna

Träningsinfo
Poängligan
Poängligan
Stortorparnas kanal på
Stortorparnas kanal på
Kontakt

E-post: info@stortorparna.se
Kontaktpersoner :
Sebastian Lundqvist
tel: 0709 397387
Per Sjöberg
tel: 0704 210423
Christoffer Wennlöf (Kassör)
tel: 0733 405007